Svante Thuresson möter Beppe Wolgers i höst i Lund.

Svante Thuresson möter Beppe Wolgers i höst i Lund. Foto: Sonja Palm/Per Kagrell

Låna hem en föreställning i höst – riksteaterns program klart

Svante Thursesson sjunger Beppe Wolgers

LUND.

Riksteatern Lund laddar inför en höst med bland annat Svante Thuresson, Rickard Söderberg och en föreställning som du kan låna hem.

I september drar säsongen igång och det blir föreställningar på för både barn och vuxna på Lunds Stadsteater, Stenkrossen och Månteatern.

Den 30 oktober spelas föreställningen "Svante möter Beppe Wolgers" på Lunds Stadsteater där Svante Thuresson framför många av Beppe Wolgers mest älskade texter. På scen ser vi också Claes Crona Trio.

Malmö Opera firar 75 år i år och kommer att fira i hela Skåne med stopp på Lunds Stadsteater den 17 och den 18 november. Under ledning av Rickard Söderberg kommer vi att få höra några av de stora musikallåtarna, de pampigaste operakörerna och de mest kända visorna som framförts under teaterns sju decennier långa repertoar.

Under vecka 49 kommer du få möjlighet att låna hem en föreställning. "Hemma hos dig" med Carl Olof spelas just i ditt hem. Efter att ha uppträtt i över 200 villor, studentrum och lägenheter runt om i Sverige, är koreografen Carl Olof Berg nu redo för nya hemlån. Mot en kopp kaffe och ett vänligt bemötande, får du ta del av en professionell föreställning i hemmets trygga vrå.

Dramatens succéföreställning "De oroliga" går på turné via Riksteatern under hösten och gästar Lunds Stadsteater den 4 december. Föreställningen bygger på Linn Ullmanns roman med samma namn och är regisserad av Pernilla August.

Säsongens sista föreställning blir Nakna som foster och gudar som spelas på Lunds Stadsteater den 9 december.

För hela programmet och biljettinformation se www.lund.riksteatern.se

Publicerad 22 May 2019 00:00