Kajsa Jönsson och Johan Wester från Lund Comedy festival som i år firar tio år.

Kajsa Jönsson och Johan Wester från Lund Comedy festival som i år firar tio år. Foto: Fredrik Magnusson

Flera jubilarer på plats när Lund Comedy fyller tio år

Povel Ramel hyllas i revy

LUND.

Lund Comedy festival firar i år sitt tioårsjubileum. Det blir ett firande med två andra jubilarer.

Av
Fredrik Magnusson

Det firande från festivalen som kommer ske kommer vara under en familjedag på AF-borgen med fritt inträde. Där kommer det bjudas på musik, clowner, deckarklurigheter och gympa med Friskis och Svettis.

– Vi får sällskap av två andra jubilarer. Norra Brunn fyller 30 år och kommer vara här för att fira det i en tvåaktare med artister från tre decennier. Radion "På minuten" fyller 50 år i radion och kommer också fira på plats, säger Kajsa Jönsson som är producent för festivalen.

I år kommer festivalen hylla en storhet inom humorns värld, vilket de gjort tidigare också. Årets show tillägnas Povel Ramel.

– Det blir en klassisk nummerrevy där de medverkande artisterna fått önska vad de vill göra. Bland annat medverkar Johan Glans, Mimi Terris och Johan Wester. Adde Malmberg står för regin som kommer innehålla mycket musik.

Vidare är programmet brett, precis som grundaren Johan Wester vill ha det.

– Vi har alltid vurmat för de små, även om andra ofta sagt vi borde satsa på de etablerade namnen. Festivalen blir roligare och mer angelägen när vi håller bredden. Vi har också hittat en lagom nivå nu.

Nivån handlar om 200 artister på tolv olika scener som kommer genomföra drygt 110 shower under tre dagar. Under de tio år som festivalen funnits har det skett en förändring i humorlandskapet menar Kajsa Jönsson.

– Det är betydligt fler som sysslar med humor idag och gör det i fler kanaler. Vi ser också att det är fler tjejer nu än för tio år sedan. Dessutom kommer komiker som är ute på turné alltid till Lund numera.

Bland årets medverkande artister finns bland annat Nina Conti, Jamali Maddix, Alasdair Beckett King, Sofie Hagen, Marika Karlsson, Alaa Abu Diab, Fredrik Lindström, Ann Westin, Al Pitcher, Kristoffer Appelquist, Messiah Hallberg, Uje Brandelius, Petter Lennstrand och Björn Carlborg. För alla medverkande se www.lundcomedyfestival.com

Publicerad 02 June 2019 00:00