Dansföreställningen

Dansföreställningen "Dance safari" ses på avstånd med kikare och egenvald musik i hörlurar. Foto: Martina Karpmyr

Spana efter dansare och fladdermöss i Stadsparken – här är SommarLund 2019

Gammalt och nytt i blandad kompott

LUND. Bland Sommarlunds 200 aktiviteter finns allt från Danssafari och monsterrock till opera och allsång. Det är ett roligt och blandat program med akter från tidigare år men också flera nya unga som får lyftas fram, säger Lotta Brusk, projektledare.

Av
Martina Karpmyr

Lokaltidningen fick möjlighet att se en glimt av vad som komma skall i Sommarlunds nionde program. Ett samarbete mellan koreografer från Nya rörelsen i Lund och dansare från Kulturkupan i Malmö skapar ”Dance Safari” som vid två tillfällen kan ses i Stadsparken den 30 juni. Publiken tonsätter själv föreställningen och får med hörlurar, karta och kikare i hand leta upp dansarna som är utspridda i parkens alla hörn.

– Det är en kul och interaktiv föreställning där du får se din stad på ett nytt sätt. Det är dans i en ny miljö, utanför den konventionella teatern, säger Daniel Jeremia Persson från Nya rörelsen.

Dansare från Nya rörelsen och Kulturkupan uppträder med föreställningen

Dansare från Nya rörelsen och Kulturkupan uppträder med föreställningen "Dance Safari" den 30 juni i Stadsparken. Foto: Martina Karpmyr

Årets program bjuder på en blandad kompott. Vissa aktiviteter följer med sedan tidigare som konsert och allsång med Åsa Jinder och livepodd med Kalle Lind, andra är helt nya. För barn som gillar rock kommer till exempel Monsterbandet Skräckkabinettet att uppträda på Vita scenen i Stadsparken.

Tack vare ett samarbete med Passagefestival har Sommarlunds möjligheter att hitta spännande bokningar vidgats.

– Till exempel kommer den franska dansgruppen D-construction att uppträda i en stor metallbur 14 juli vid Sommarlunds dansbana. Det blir en heldag med dance battle och workshop både innan och efter föreställningen, säger Åsa Jensen, projektledare.

Konserter i Dalby stenbrott kräver stora resurser och är därför bortprioriterade i år. En ny plats som öppnats upp är däremot Norra Ugglarps bydgegård där Atle Big Band spelar storbandsjazz.

Som besökare kan även hålla utkik efter sommarens många safariaktiviteter.

– Det är både dansare och fladdermöss du kan spana efter i stadsparken. Det är nästan så att det blir ett safaritema i år med både dans-, fladdermus-, fjärils- och humlesafari att vara med på, säger Lotta Brusk.

Publicerad 08 June 2019 00:00