Mellan 06.30 och 09.30 på vardagar blir det gratis för skolelever att gymma på Gerdahallen.

Mellan 06.30 och 09.30 på vardagar blir det gratis för skolelever att gymma på Gerdahallen. Foto: Adobe stock

Gratis träning för skolelever i Gerdahallen

Samarbete med Sparbanken Skåne ska främja fysisk och mental hälsa

LUND.

Alla niondeklassare och gymnasieelever får gymma gratis på Gerdahallen från terminsstarten. Detta tack vare ett samarbete mellan Gerdahallen och Sparbanken Skåne, som finansierar det hela genom sin ägare.

Av
Mattias Grenholm

Från och med terminsstarten den 19 augusti har elever tillgång till gratis träning mellan 06.30 och 09.30 på vardagar. Det som krävs är dock ett medlemsskap i Gerdahallen vilket kostar 200 kronor per år.

Eleverna får tillgång till både träning i gymmet och och att delta i ledarledda gruppass.

Projektet är ett samarbete mellan Gerdahallen och Sparbanken Skånes ägare Sparbanksstiftelsen Finn och syftar till att främja ungdomars fysiska och mentala hälsa – och i förlängningen bättre skolresultat, hoppas man.

– Sverige tillhör idag de länder i Europa med minst obligatorisk idrottsundervisning i skolan. Genom projektet gör vi både gymträning och organiserad gruppträning tillgänglig för fler, utan stora kostnader för eleverna och deras familjer. Vi tror att detta är en satsning som kan göra skillnad för många, säger Rickard Benediktsson, vd på Gerdahallen i ett pressmeddelande.

De fria träningstiderna gäller alla Lunds niondeklassare och gymnasieelever och avtalet sträcker sig fyra år framöver.

– Det är välkänt att fysisk aktivitet hjälper oss att må bra. Inte minst bidrar det till att minska känslan av stress i vardagen, något vi alla kan uppleva till och från. Det är viktigt att unga får denna möjlighet att rusta sig. Friskvård är att investera i framtiden, säger Rasmus Roos, bankchef i Lund för Sparbanken Skåne.

Publicerad 15 August 2019 14:30