"The Spark" slår i dagarna upp portarna vid Nya Scheeletorget. Foto: Pressbild

Här är forskningsbyn som sysselsätter fler än 2 000 personer

Nya huvudbyggnaden ”The Spark” slår upp portarna

LUND. I dagarna slår Medicon Village nya huvudbyggnad "The Spark" upp portarna. Flera bolag är redan på plats och antalet anställda i forskningsbyn uppgår nu till imponerande 2200. "Det är när människor möts som gnistan uppstår och nya möjligheter tar form.", säger Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB.

Sedan Medicon village startade i Astra Zenecas gamla lokal för snart sju år sedan har mycket hänt. Företag har vuxit och andra har tillkommit. När man nu slår upp portarna till forskningsbyns första nybyggda huvudbyggnad duggar flyttlassen tätt.

– The Spark är så mycket mer än kontor och mötesrum. Det är när människor möts som gnistan uppstår och nya möjligheter tar form. The Spark är en plats som är till för att träffas och prata, och för att samarbeta och växa, säger Kerstin Jakobsson, VD på Medicon Village Innovation AB, i ett pressmeddelande.

Medicon Village växer.

Medicon Village växer. Foto: Pressbild

Under hösten flyttar 400 personer in i "The Spark" som är placerad vid det nya Scheeletorget, däribland Innovation Skåne, Lunds universitets sektion för Forskning, samverkan och innovation och Almi Invest Syd som är helt nya på området.

– Mixen av forskare och bolag gör oss till en unik life science park. Genom att erbjuda både kontor och labblokaler kan verksamheterna växa, och vi fortsätter utveckla Medicon Village som forsknings- och innovationscentrum inom medicin och livsvetenskaper, säger Kerstin Jakobsson.

Totalt ryms nu 2200 medarbetare på Medicon Village.

Publicerad 15 August 2019 10:16