Barncancertrampet arrangeras för första gången i Lund. Det är medlemmar i Team Rynkeby God Morgon Lund som står bakom. På bilden syns Krister Ekdahl (tv), Ingela Lamartine, Nils Lamartine och Helen Ekdahl.

Barncancertrampet arrangeras för första gången i Lund. Det är medlemmar i Team Rynkeby God Morgon Lund som står bakom. På bilden syns Krister Ekdahl (tv), Ingela Lamartine, Nils Lamartine och Helen Ekdahl. Foto: Team Rynkeby God Morgon Lund

Premiär för barncancertrampet i Lund

Cykla i din egen takt

LUND.

Team Rynkeby God Morgon Lund arrangerar den 24 augusti barncancertrampet i Lund. Det är första gången som det görs i Lund.

Av
Fredrik Magnusson

Barncancertrampet föddes i Växjö 2012 och har sedan spridit sig. Team Rynkeby God Morgon Lund är spända på hur många som kommer att dyka upp.

– Det blir spännande, kommer det 20 personer eller 200? Vi har ingen aning, säger Anne Dahlén som är medlem i Team Rynkeby God Morgon Lund.

Upplägget är att alla som vill vara med och cykla tar sig till Nova. Där sker öppen start mellan klockan åtta och tio på morgonen. På plats betalar du en startavgift som går oavkortart till barncancerfonden. Betalning går bara att göra med swish.

– Det kostar 100 kronor per person, en familj på fyra får betala 250 kronor och efter det är det 50 kronor per person för ytterligare familjemedlemmar. Det är fritt fram och skänka mer pengar om du vill, någon övre gräns finns inte.

De som cyklar kan välja en slinga på två eller fyra mil. Alla cyklar i sitt eget tempo och utmed banan finns det depåer, två stycken, med frukt och kaffe. Efter målgång bjuds det också på något ätbart.

– Barncancertrampet hålls på flera håll just den 24 augusti, det är en nationell händelse, säger Anne Dahlén.

Publicerad 20 August 2019 00:00