Foto: Fredrik Magnusson

Malm jobbar ensam – men trivs med bandet

Lundartist släpper andra skivan på mindre än ett år

LUND.

Arvid Malm släppte i november sin debutskiva under namnet Malm. Nu är det dags för en uppföljare.

Av
Fredrik Magnusson

Arvid, som är 19 år, har haft musiken med sig hela livet.

– Så länge jag kan minnas så har mamma och pappa spelat. När jag var åtta eller nio började jag med gitarr efter att ha sett videos på nätet, säger Arvid.

Gitarr finns fortfarande med, men också trummor, bas, piano, keyboard och cello.

– Cello är det enda instrumnet jag tagit lektioner för. Trummor lärde jag mig främst genom att spela tv-spelet "Guitar Hero Rockband".

Arvid Malm släpper sin andra skiva på mindre än ett år.

Arvid Malm släpper sin andra skiva på mindre än ett år. Foto: Fredrik Magnusson

Under namnet Malm gör Arvid allt själv. Han skriver, spelar allt, spelar in och producerar.

– Jag kan verkligen kalla det mitt eget men när vi nu ska spela live gör jag det med vänner i ett band. Det är ett verkligt lyckorus att spela med andra. De fick låtarna och när vi sågs för att repade la de till små saker som gör att det blir bättre. Rocklåtarna blir rockigare och balladerna blir mäktigare.

Hur skulle du beskriva Malm för någon som inte hört det?

– Jag brukar säga en fusion mellan klassisk rock, punk, funk och pop. Rocken är det jag brinner för men det är mycket roligare att skriva blandat. Du kan också nå ut till fler då.

Arvid lyssnar själv mest på klassisk rock från 1960- och 70-talet.

– Jag har också fastnat för album som helhet. När du skriver kan du leka med teman, röda trådar, återkommande textrader och melodislingor. Ska du lyssna på Malm blir det bäst om du lyssnar på hela skivan på en gång, men visst fungerar låtarna på egen hand också.

När andra plattan "This One Is For The Human Kind" släpps digitalt den 6 september på alla plattformar firas det med konsert dagen efter.

– Vi kör med band på blackboxen på Mejeriet. Det blir häftigt för där inne finns ingen scen, vi kommer stå på golvet som publiken och bli en del av festen.

Med sig på scen den 7 september har Arvid Fabian Aspelin (trummor), Edvin Carlsén (gitarr och keyboard) och Tobias Gummeson på bas. Platsen är Mejeriet i Lund.

Publicerad 23 August 2019 00:00