Magnus Selin från Södra Sandby Tennisklubb har varit ansvarig för bygget. Nu närmar sig invigning och spel.

Magnus Selin från Södra Sandby Tennisklubb har varit ansvarig för bygget. Nu närmar sig invigning och spel. Foto: Fredrik Magnusson

Nya tennishallen snart klar för spel i Södra Sandby

Södra Sandby Tennisklubb får två efterlängatade inomhusbanor

SÖDRA SANDBY.

En tre och ett halvt år lång process är snart över. Södra Sandby tennisklubbs nya inomhushall snart är klar för spel. Klubben hoppas kunna dubblera sina verksamhetstimmar med den nya hallen.

Av
Fredrik Magnusson

I november förra året var alla nödvändiga tillstånd på plats och pengarna för att finansiera bygget var säkrade. Byggandet drog igång i mitten av mars.

– Vi har själva valt att vara byggledare och gjort vad vi kan ideellt. Jag har lett processen och tagit in underentreprenörer, säger Magnus Selin från klubben.

Den nya hallen ligger intill Killebäckskolan.

Den nya hallen ligger intill Killebäckskolan. Foto: Privat

Den nya hallen kommer att ha två tennisbanor vilket kommer göra klubbens verksamhet starkare på hemmaplan i Sandby.

– Vi använder oss av tre utomhusbanor, som är kommunens, under den säsongen. Tidigare inomhussäsonger har vi hyrt in oss. Först var vi i Lund men det gick inte längre när den klubben växte. De senaste åren har vi använt hallar i Staffanstorp och Veberöd. Med våra yngsta spelare har vi också varit i Killebäckshallen, men det funkar inte när du kommer upp i ålder på grund av underlaget i den hallen, berättar Magnus.

Magnus Selin.

Magnus Selin. Foto: Fredrik Magnusson

Splittringen mellan hallarna och den obefintliga kollektivtrafiken till hallarna har, enligt Magnus, fått flera att ge upp tennisen.

– Det har hängt på att föräldrar ställt upp och kört och det fungerar ett tag, men många har tröttnat.

Drygt elva miljoner kronor har hallbygget kostat och det har kommit till med stöd från Allmänna Arvsfonden, Riksidrottsförbundet, Sparkbanken Skånes Stiftelse och klubben själva. Kommunen hyr ut marken där hallen står.

– Vi räknar med att kunna dubbla verksamhetstimmarna med den nya hallen. Vi har också släppt våra tider i andra hallar vilket gör att de öppnas upp för andra föreningar.

Att släppa tiderna var lite nervöst erkänner Magnus.

– I maj skulle höstens tider bokas men vi litade på att vår hall skulle stå klar och avstod från att boka.

När Lokaltidningen är på besök har mattan börjat läggas. Allt följer tidsschemat och det har varit en relativt lugn och stabil process.

– Vi hade lite skadegörelse i början av sommaren på fönster och maskiner som stod utanför, men det är allt.

Foto: Fredrik Magnusson

Totalt är hallen på 1425 kvadratmeter och det är tio meter i takhöjd.

– Vi hoppas hallen kan bli en plats för våra unga spelare att träffas på, det skapar klubbkänsla om de träffas här, säger Magnus och pekar åt ytan precis vid ingången där det ska finnas möjligheter att sitta och ett litet pentry.

Invigningen sker den 19 september för medlemmar och samarbetspartners och sedan är det dags att börja spela.

Publicerad 07 September 2019 00:00