Social sajt för studenter

Av
Anna Norén

LUND. När Jonas Duxen började plugga i Lund saknade han övergripande information om livet som student. Nu har han skapat den sociala sajt han själv hade behövt. Studentor.
Jonas Duxén flyttade från Halmstad för att läsa konstvetenskap förra hösten. Som många andra studenter hade han svårt att hitta någonstans att bo. Efter ett par veckor på vandrarhem fick han tag i en lägenhet men då hade han ägnat mycket tid åt att leta privata hyresvärdar, kolla Blocket och kontakta alla studentnationer.
- Jag märkte att det saknades en gemensam plattform för bostadssökande, säger han.
Som ny i Lund var Jonas Duxén också tvungen att skapa ett socialt liv med nya vänner och aktiviteter. Han märkte då att det var svårt att tränga bakom nationernas officiella bild av sig själva. Hur skulle han få information om mer spontana fester och få reda på vad studenterna själva tyckte var roligt?
Här någonstans föddes idén om en social sajt med information anpassad för studenter i Lund. Eftersom Jonas Duxén nosat lite på programmering satte han igång. I veckan sjösattes sidan – Studentor.
- I den bästa av världar skulle alla studenter i Lund vara med men jag satsar på att åtminstone hälften ska ha en profil på Studentor inom ett par år, säger han
Här ska studenter kunna få samlad information från andra studenter om till exempel kurser och nöjen.
- Jag lade nyss upp mina tips om hur man söker bostad i Lund, säger Jonas Duxén.
Skillnaden mot exempelvis Facebook är att sidan inte är inriktad på folk som man redan känner.
- Jag vill att det ska vara en sida där staden Lund blir din vän. En sida full med nya vänner. Men om en sådan här tjänst blir bra beror på om folk gillar den. Den behöver ett flöde av folk och inlägg, säger han.
Konceptet kan utvecklas och Jonas Duxén har en idé om att skapa en kategori för människor som söker andra.
- Kanske en efterlysningsfunktion för den som såg någon ute men som var för feg att ta kontakt.

Publicerad 17 November 2010 09:45