”På Bloggen kan jag prata öppet om mitt intresse”

Camilla Mitkiewicz om livet som stjärna i en mansdominerad sport

REVINGE BY. Trots spottloskor, knuffar och hårda ord valde 26- åriga Camilla Mitkiewicz att satsa på sin stora passion. I bloggen "Camillaracing" berättar hon om kärleken till Motorkross och Enduro och den hårda vägen för att lyckas i en mansdominerad sport.

– Att vara tjej och hålla på med motorsport är väldigt ensamt. Genom bloggen har jag fått kontakt med andra med samma intresse och funnit många nya vänner att dela mina erfarenheter med, säger Camilla Mitkiewicz.
Bloggen "Camillaracing" startade Revingetjejen för lite drygt ett år sedan. Detta i samband med att hon skulle köra lag-VM i Enduro i Mexico.
– Det var en stor händelse som jag ville dela med mig av till andra och då tyckte jag att en blogg var ett snabbt och bra sätt att hålla kontakten, berättar hon.

Camillas dröm är att hålla inspirationskurser och skriva en bok om Enduro och Motrorcross. Foto: Sanna Hjalmarsson

Camillas dröm är att hålla inspirationskurser och skriva en bok om Enduro och Motrorcross. Foto: Sanna Hjalmarsson

Ingen fitnessblogg

På bloggen skriver Camilla uteslutande om sina motorsporter, hur det går på tävlingar och träningar och hur det känns när hon blåser fram i hundraåttio på Revingeheden.
– Jag vill inte driva någon fitnessblogg och tjata ihjäl folk om varje gympass, det finns det så många andra som gör, säger hon.
Camillas intresse för motorsport kom med bröstmjölken, eller nästan i alla fall. Som femåring blev hon skjutsad till dagis på sin pappas hoj och redan som sexåring hade hon lyckats tjata sig till att själv få köra motorkross.
– Vi tänkte att hon skulle lägga ner när hon testat och trillat några gånger, men så blev det inte, säger pappa Stefan Mitkiewicz.

På gott och ont

Camilla Mitkiewicz är i dag elitförare i både Motorcross och Enduro och spenderar nästan all ledig tid på körbanan.
– När folk frågar varför jag satsar på detta, förstår jag inte frågan. Vad är det som gör att jag inte skulle  satsa? Livet är inte värt att leva utan att få köra motorcykel, säger hon.
Men den stora kärleken har inte alltid varit enkel.
– Till följd av de val jag gjort har jag i dag bara en kompis. Det har inte funnits tid till socialt umgänge och i skolan var det ingen som ville lyssna när jag pratade motorsport, berättar hon.
Även bland sina klubbkamrater har Camilla stött på motstånd.
– De andra kunde spotta på mig eller låsa in mig på toaletten så att jag skulle missa min starttid. På bloggen har jag för första gången kunnat prata motorsport öppet och har funnit gemenskap. Jag hoppas att fler tjejer ska inspireras av det jag skriver och våga satsa på motorsport, säger hon.
 

Här hittar du Camillaracing

http://camillaracing.wordpress.com/

Publicerad 17 January 2012 07:00