I appen kan man orientera sig via tio olika hållplatser i kyrkan. Foto. Magnus Berglund

I appen kan man orientera sig via tio olika hållplatser i kyrkan. Foto. Magnus Berglund

Lunds Domkyrka - nu i en mobil nära dig

LUND. Drömmer du om att utforska alla skrymslen och vrår i vår Domkyrka? Nu har du chansen med den nya appen "Lunds Domkyrka" som tar dig med på en virtuell resa genom stadens mest mytomspunna byggnad.

Men varför ska man då besöka Domkyrkan i sin telefon istället för i verkligheten?
– Man ska naturligtvis göra både och. Appen är ett trevligt komplement för Domkyrkans besökare som också är vår huvudsakliga målgrupp, säger Magnus Berglund, mannen bakom sensationen.
I applikationen som nu finns tillgänglig i App store kan man via sin mobil få en detaljrik guidning av kyrkan med omfattande texter och högupplösta bilder som tillåter användaren att zooma in på detaljer och komma in i utrymmen som annars inte är tillgängliga för allmänheten.
– Det är lite som en broschyr, fast mer matnyttig. Nästan som en bok, berättar Magnus Berglund som förutom att skapa appen själv har tagit flera av bilderna.
– Jag trodde jag kunde det mesta om Domkyrkan, men under det här projektet har jag lärt känna många nya spännande föremål och berättelser. Dopkapellet och korstolarna är några av mina favoriter, säger han.

Publicerad 14 February 2012 12:00