Tacogratäng - nästan nationalrätt

Av
Viktväktarna.se

MAT. Tacon har nära på blivit vår svenska nationalrätt men även den går att variera. Extra festligt blir det med portionsskålar.

Portioner: 4
ProPoints värde/port: 9
400 g nötfärs max 10%
2 rödlökar
4 tomater
200 g champinjoner
2 tsk flytande margarin
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
8 msk tacosås, välj Din favorit
4 msk riven ost max 17%
100 g tortilla chips
blandad sallad

Skär lök i tunna båtar, klyfta tomat och champinjoner. Rosta grönsakerna 1 min i het stekpanna. Fördela grönsakerna i 4 ugnsfasta portionsskålar. Hetta upp margarinet i ett stekjärn, bryn färsen och tillsätt tacokrydda och vatten. Låt det koka i några min tills det mesta av vätskan dunstat. Fördela köttfärsen över grönsakerna, toppa med tacosås och ost. Gratinera i ugn, 200° tills gratängerna fått fin färg. Servera med chips och sallad.

Publicerad 11 March 2012 12:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag