Ost- och grönsakssås till pasta

MAT. Ibland kan det vara svårt att få folk att äta sina grönsaker men att blanda dem med en ostsås fungerar alltid.

Portioner: 4
ProPoints värde/port: 10
3 morötter
1 bit purjolök
1 broccolistånd
1 röd paprika
300 g pasta t ex penne
Ostsås
1-2 vitlöksklyftor
2 tsk flytande margarin
1 msk vetemjöl
2 dl lättmjölk
1 1/2 dl riven ost max 17%
2 msk pinjenötter, rostade

Skala och strimla morötterna med potatisskalaren. Strimla purjon och dela broccolin i små buketter. Koka pastan, lägg i broccoli när halva tiden återstår och morötter och purjo när det återstår 1 minut av koktiden. Hacka vitlöken och fräs i margarin. Pudra över mjöl och späd med mjölk. Låt det koka upp under omrörning och småkoka 3-4 minuter. Rör ner ost, smaka av med salt och peppar. Servera såsen till grönsakspastan, strö över finhackad paprika och nötter.

Publicerad 31 March 2012 11:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag