Cecilia Behrens (tv) och Malin Martinsson med dottern Mira vill föra kaffekalaset tillbaka med det hantverk och råvaror som bakverk förtjänar. foto: fredrik magnusson

Cecilia Behrens (tv) och Malin Martinsson med dottern Mira vill föra kaffekalaset tillbaka med det hantverk och råvaror som bakverk förtjänar. foto: fredrik magnusson

Tjugo sorters kakor

Kaffekalaset på gammaldags vis

LUND. Från olika sidor av bloggosfären har Cecilia Behrens och Malin Martinsson hittat varandra. Tillsammans ska de väcka liv i de gammaldags kafferepstraditioner och hitta historierna bakom kakorna.
Malin och Cecilia kommer tillsammans med 20 andra bloggare träffas för ett stort kaffekalas. Varje deltagare tar med sig en kaka som de har bakat själva.
– Jag är väldigt spänd på historien bakom kakorna. När man var liten hade alltid en släkting sin specialitet. Åkte man till moster Lisa visste man vilken kaka man skulle få, berättar Cecilia som är den av de två som har passionen för bakande.
– Jag älskar kaffe och kakor men är inte lika biten av att baka, berättar Malin som inför kaffekalaset har bestämt sig för att föra sin mormors recept vidare.
Passionen för en mer gammaldags kaffekultur går inte att ta miste på. Och tanken är att är det hela ska bli något mycket mer än en träff för ett fåtal inbjudna.
– Vi har stora planer och detta är startskottet. Förhoppningen är att de kakor och recept som varje person har med sig till vårt kaffekalas ska mynna ut i en bok.
Tjugo personer med varsin kaka, det blir ganska mycket kakor?
– Du måste kunna unna dig. Vi ska sitta ett par timmar och det ska vara samtal och kakor. Hantverket bakom kakan är också viktigt. Hembakat med rena råvaror, säger Cecilia.

Samlingen av bloggare blir på Café flickorna på Solhjulet i Veberöd den 8 september. Läs om det hela på ceccesblogg.blogg.se och bloggfamiljen.se/fnulan


Publicerad 31 August 2012 08:00