Spårvägsmotståndare bildar nytt parti

Hoppas kunna ta fyra mandat i kommunalvalet

LUND. Modern kollektivtrafik för hela kommunen utan spårvägar. Det är vad det nybildade partiet FörNyaLund (FNL) vill verka för i första hand.
– Det finns ett demokratiskt underskott för dem som vill rösta på ett parti som inte vill ha spårväg. Vi ger dem möjlighet att rösta på oss, säger Sverker Oredsson som är ordförande i det nybildade partiet.

Partiet springer ur gruppen Aktion för spårvägsfritt Lund. Aktionsgruppen kommer att finnas kvar men Sverker Oredsson kommer lämna ordförandeskapet i gruppen.
– Partiet kommer att utarbeta ett kommunalt handlingsprogram som ska presenteras i mars. Då kommer vi också fastställa en lista för valet.
I styrelsen för det nybildade partiet sitter Anne Landin, Johan Augustsson, Kerstin Frygner, Marie Henschen. Cecilia Nelson, Tove Persson och Kent Salomonsson. Flera har tidigare varit aktiva inom politiken och inom olika partier
Sverker Oredsson räknar med att man ska kunna ta mandat i höstens kommunalval.
– Jag tror vi har chans att ta tre till fyra mandat. Vi kommer förmodligen ligga mellan blocken och samarbeta med dem som vill samarbeta.
Man hoppas att en närvaro i fullmäktige ska ge andra mod att träda fram som motståndare till spårvägen.
– Det finns kritiska röster inom de andra partierna men partipiskorna viner. Vi kan ge ökat stöd och mod att träda fram, säger Johan Augustsson.

Publicerad 24 January 2014 12:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag