Sabina Chantouria är tillbaka efter en vistelse i Los Angelesfoto: Cayenne Carroci

Sabina Chantouria är tillbaka efter en vistelse i Los Angelesfoto: Cayenne Carroci

Tillbaka från LA

En värld med mycket yta

Av
Simon Sarnecki

LUND. Genom musikstipendium från Längmanska kulturfonden fick den unga Lundartisten Sabina Chantouria chansen att åka på musikresa till Los Angeles. Nu är hon tillbaka med två nyproducerade singlar och en musikvideo i bagaget.

– Det roligaste var att se hur mycket möjligheter det finns därute. Vi jobbade väldigt intensivt tillsammans med olika musiker. Sen har jag också fått spela in en musikvideo med en regissör som heter Chad Schollmeyer i downtown LA. En fantastiskt rolig upplevelse!
En musikvideo
Som producent bakom de två singlarna står det väletablerade namnet Kevin Jarvis som tidigare jobbat med artister som Iggy Pop och Leonard Cohen. Men att Sabina fick chansen att göra en musikvideo också var mest en lycklig slump.
– Låten som filmades heter ”Spider web” och handlar om att göra sig fri från ett destruktivt förhållande. Hur man kommer till punkten där man fått nog.
Även om resan har varit över all förväntan upplevde hon också att musikbranschen i LA hade en baksida.
– Det är väldigt mycket yta. Jag fick höra att det är svårt att komma folk riktigt nära. Många är där för karriärens skull.
– Skillnaden är att man får ta fler ställningstaganden med vad man känner sig bekväm med. Annars kommer folk att försöka forma om en till någonting man inte är. I Sverige är det enklare att inte behöva konfronteras med folk som vill göra om en.
Nu satsar Sabina framåt. I vår släpps de två låtarna som hon producerat tillsammans med Kevin Jarvis. Med det kontaktnät hon etablerat i USA hoppas hon att kunna bli spelad på radion och hitta ett musikförlag i USA. Men hon vill heller inte helt släppa karriären i Sverige.
– Jag vill satsa på både USA och Sverige och tänker att jag lägger en fot på varje plats.

Publicerad 21 March 2014 12:00