Svenskt mästarguld gav biljett till VM

LUND/THAIBOXNING. Tuff träning i Thailand. Nästan ett års träning under sex veckor. Allt detta väntade Idriss Chab inför sitt första mästerskap i landslaget.

Den 18 årige thaiboxaren från Real Fighter Lund vann guld på årets junior-SM. Året innan vann Idriss Chab brons i sitt första JSM. Framgångarna i ringen har gett honom en plats i det landslag som ska försvara de blågula färgerna när World cup avgörs i Bangkok den 13-24 augusti.
– Det är en bra känsla att få gå matcher i thaiboxningens hemland, säger Idriss Chab om sin tävlingsdebut utanför Nordens gränser.

Han började med sporten för fyra år sedan och blandade träningen med fotboll i Linero IF. Efter ett tag valde Idriss att lägga all fokus på thaiboxningen.
– Det är roligare. Atmosfären, kompisarna, ja allt är så mycket bättre, tycker Idriss.

Tillsammans med sin tränare Mikael Hultberg åkte han till Thailand redan den 15 juli för ett fyra veckor långt träningsläger. Två träningspass om dagen med en mils löpning som uppvärmning. Med matcher i World cup motsvarar veckorna i Thailand nästan ett års träning.
– Jag satsar på att tillhöra de bästa och träningen och World cup hoppas jag utvecklar mig som thaiboxare, säger Idriss.
En sak är saker. Idriss är mentalt förberedd på ordentligt tuffa matcher.
– Det kommer bli tuffare än JSM, det tror jag absolut, säger han.

Redan i mitten av juli reste regerande JSM-mästaren till Thailand för att ladda med träningsläger. Foto: Andreas Holm

Redan i mitten av juli reste regerande JSM-mästaren till Thailand för att ladda med träningsläger. Foto: Andreas Holm

Publicerad 07 August 2015 08:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag