Blekingska nationen flyttar från väster

Nytt nationshus ska byggas intill Ideon

LUND. Blekingska nationen i Lund lämnar väster och flyttar efter 55 år. Tanken är att ett nytt nationshus ska byggas med fler bostäder och bättre lokaler intill Ideon på mark där det idag ligger en parkeringsplats.
Nationen hade först långt framskridna planer på att bygga en extra huskropp invid de övriga nationshusen på Väster, men så för ett par år sedan började man föra diskussioner med Akademiska Hus om att få köpa en tomt i den expansiva nordöstra delen av Lund, i närheten av bland annat ESS, Ideonområdet,  Medicon Village och en rad så kallade kuvösverksamheter.
– Dagens läge på Väster är riktigt bra och inarbetat. Men möjligheten att bygga ett helt nytt nationshus, anpassat för 2000-talet är naturligtvis lockande. Dessutom har utvecklingen spelat oss i händerna - vi för diskussioner med kommunen och det ser ut som att vi kan komma att få både en busshållplats och en spårvagnsdito i vår absoluta närhet, säger Bert-Inge Storck, tidigare vd för Karlshamnsbostäder som tillsammans med Akademiska Hus utvecklat byggområdet, i ett pressmeddelande.

Publicerad 03 June 2016 11:37