Sabina Chantouria är aktuell med nuy singel i samarbete med musikförlaget Sweden Songs. foto: Py Pai

Sabina Chantouria är aktuell med nuy singel i samarbete med musikförlaget Sweden Songs. foto: Py Pai

Musik som når ut i världen

Sabina Chantouria från Lund når LA och Georgien

LUND. Sabina Chantourias rötter finns i Lund men musikkarriären sträcker sig från Los Angeles till Georgien via Sverige.
Sabinas senaste släpp är singeln ”Cry for me”, en låt som spelats in i Los Angeles där också videon till låten spelades in.
– Det var tredje gången jag var i Los Angeles och vi spelade in en video också, med samma tema som jag gjorde under mitt andra besök, säger Sabina.
Sabinas motspelare i videon är Ryan J Francis, en skådespelare som fick sitt genombrott som den unge Peter Pan i Steven Spielbergs filmatisering från 1992.
Förutom besöken i Los Angeles och spelningar i Sverige har Sabina genom åren regelbundet spelat i Georgien.
– Jag var där vid årsskiftet senast och spelade på en stor talangtävling. Jag hoppas åka tillbaka snart och arbeta med min senaste singel.
Förhoppningen är att det blir fler Los Angeles-besök snart också.
Just nu arbetar Sabina med att boka spelningar till sommaren. Via det relativt nybildade nätverket Female Singer and songwriters har hon redan fått en spelning i Sundsvall.
– När jag hade releasespelningen för singeln på Folk och Rock så var vi tre kvinnliga musiker som tillsammans gjorde en spelning tack vare nätverket som Susanne Fellbrink startat.
Singelsläppet kan komma att följas av mer musik men några detaljer går inte att få av Sabina.
– Det finns planer på gång men jag kan inte säga mer än så just nu.

Publicerad 15 June 2016 10:59