Emma Fäldt har precis släppt den tredje boken om Anna Tizianna och den andra om vännerna Andrea och Leni. foto: privat

Emma Fäldt har precis släppt den tredje boken om Anna Tizianna och den andra om vännerna Andrea och Leni. foto: privat

Dubbelt upp för Emma Fäldt

Två nya böcker ska firas i Stadsparkens växthus

LUND. Författaren Emma Fäldt från Lund är dubbelt aktuell med nya böcker, som båda bjuder på bekanta personer för läsarna.

De båda böckerna som nu är släppta är ”Anna Tizianna- Sommaräventyr och trolleri” samt ”Jag gör det. För din skull!”. Den första titeln är den tredje boken i serien om Anna Tizianna.
– Den här gången är Anna med om ett väldigt spännande sommarlov men före hon går på lov ska hon uppträda på avslutningen och får då ta hjälp av gubben Jacobsson som var med i den förra boken, säger Emma som utan att avslöja för mycket berättar att boken har ett sorgligt inslag.

I den andra boken, ”Jag gör det. För din skull!”, återkommer karaktärerna Leni och Andrea som var med i ”Jag lovar. På hedersord!”.
– Detta är fristående fortsättning och du behöver inte ha läst den första boken för att hänga med.
– Jag hade egentligen inte tänkt en fortsättning men jag fick så många positiva reaktioner och nu har jag också lovat en liten tjej att skriva en bok till om Leni och Andrea.

Arbetet med den tredje delen är inte riktigt igång ännu men det betyder inte att Emma Fäldt ligger på latsidan.
– Jag håller på med det sista arbetet med en lättläst kapitelbok. Det är första gången jag skriver en sådan bok och det är väldigt roligt att kunna bidra till att alla kan få en läsupplevelse.

Emma kommer att fira sina två nysläppta böcker den 16 oktober i växthuset i Stadsparken klockan 14-16. Innan dess finns hon hos Akademibokhandeln på Center Syd den 8 oktober.

Publicerad 04 October 2016 05:00