Trångtbott inomhus i Lund för skejtare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. foto: mostphotos.com

Trångtbott inomhus i Lund för skejtare. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. foto: mostphotos.com

Skejtarna har vuxit ur sin hall

Vill ha ny hall på Brunnshög med klättrarna

LUND. Söderlyckans skejtpark i Lund har fått många nya att börja skejta. När nu utomhussäsongen är över får alla skejtare klämma in sig i hallen på Östra Torn, men den räcker inte till på långa vägar.

– Vi har folk som vänder i dörren när de ser hur mycket folk här är, säger Marcus Olsson från Lunds skateboard– och konstförening .
Skejthallen ligger i vägg i vägg med klätterhallen på Östra Torn och Lunds skateboard- och konstförening har tillsammans med Skånes Klätterklubb i Lund tagit fram ett medborgarförslag till en ny aktivitetshall på Brunnshög.
– Vi har mellan 40 till 50 personer i skejthallen varje dag och då kan fyra eller fem personer åka samtidigt i hallen. Är du riktigt vass åkare är det två eller tre som kan åka samtidigt, säger Marcus Olsson.

Det stora uppsvinget för skatebord i Lund beror på Söderlyckan.
– När den blev klar var det många gamla åkare som började åka igen och många nya kom till. Det är väldigt mycket nya ansikten. Söderlyckan blev riktigt bra.

Lunds skateboard- och konstförening har med hjälp av volontärer fått skejthallen på Östra Torn att vara öppen sju dagar i veckan.
– Vi har vuxit ur lokalen och påbörjade en namninsamling för en ny hall, lite på skoj först. På mindre än en vecka hade fått ihop över 100 underskrifter.
Medborgarförslaget om en ny aktivitetshall är på väg att lämnas in till kommunen. Skejtparken Söderlyckan vid Mejeriet började även den som ett medborgarförslag.

Publicerad 26 October 2016 08:00