S och MP vill ge mer pengar till kultur och fritid

Föreslår 4 miljoner extra

Av
Hanna Rahlén

LUND. Den senaste tiden har kultur och fritidsverksamheter runt om i Lund höjt sina röster kring kultur- och fritidsnämndens besparingar. Nu får deras röster förstärkning.
Nu föreslår nämligen kommunstyrelsens ordförande och 1:a viceordförande Anders Almgren (S) och Emma Berginger (MP) att det ska skjutas till fyra miljoner till nämnden.
- Vi har sett konsekvenserna av de tänkta besparingarna i hur det blivit med biblioteken, med idrottslokaler och med Allaktivitetshuset i Dalby för att nämna några. Vi vill inte att barn och unga ska hamna i skottgluggen för en inte så genomtänkt budget, säger Anders Almgren om förslaget.
De fyra miljonerna ska tas från pengar som kommunstyrelsen redan har och som inte är öronmärkta till något annat. Det handlar alltså inte om att dra ner på något annat, förklarar Anders Almgren.
- Vad pengarna sedan ska gå till får man komma överens om inom nämnden men där är ju några av de sakerna jag nämnde aktuella men också andra, säger han.
Men att det är tack på grund av protester från medborgarna som man tagit fram det här förslaget håller han inte med om.
- Det har givetvis påverkat men redan i juni började vi flagga för detta. Men i och med alla röster har vi stärkts i det här och det är också därför vi föreslår en så stor summa, säger Anders Almgren.
 

Publicerad 22 December 2016 13:47

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag