Inga klara besked trots protester

Dalbyborna kämpar för Allaktivitetshuset

Av
Hanna Rahlén

DALBY. I början av december gick Dalbyborna ihop för att protestera mot att kommunen sagt upp kontraktet med Allaktivitetshuset. Kalle Asp var den som startade en insamling för att få kommunen att lyssna på grupperna som använder husets lokaler.
Vad har hänt sedan senast?
– Inte så mycket egentligen, vi har inte fått några besked. Men vi har haft möte med både Elin Gustafsson (S) och Philip Sandberg (L) och de har lyssnat och kommit hit och tittat.

Vad säger de då?
– Det är ju sagt att man ska försöka se om vi kan följa med dit fritidsgården flyttar men det är inget som är bestämt. Sen har vi också pratat om var vi annars kan hålla till och att det kanske går att ha en annan verksamhet i Allaktivitetshuset som vi kan dela plats med. Men det känns lite osäkert med vad som kommer ske och var vi kan vara i januari.

Har ni någon plan B?
– Nej, inte vi i föräldragruppen i alla fall, Vi avvaktar och ser. Vi kan vara lite mer spontana än pensionärerna.
Tycker du att protesterna gett resultat?
– Absolut, politikerna har ju varit snabba på att svara och de har kommit hit och lyssnat även om det inte finns några klara besked. Och imponerande att det finns ett sånt engagemang i Dalby. 400 har skrivit på papperslistan och nästan 300 på nätet.

Publicerad 26 December 2016 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag