Årets vardagshjälte är korad

Joakim Boström fick flest röster

Av
Hanna Rahlén

LUND/STAFFANSTORP. Joakim Boström gav barn i Tanzania möjlighet till bättre syn och för det har nu Lundaborna korat honom till årets vardagshjälte. Snart ska han ut på nya uppdrag.
– Det var en boost när du ringde och berättade detta. Jag trodde inte att jag skulle få flest röster men det här är jätteroligt, säger Joakim Boström när tidningen gratulerar honom till den nya titeln.
Förutom optiker kan han nu kalla sig för vardagshjälte. Men hans arbete slutar inte här. Efter arbetet i Tanzania, som Specsavers gör varje år, har han fått upp ögonen för att hjälpa.
– Den sjunde april åker vi till Guinea för att besöka en skola som en kille i Malmö startat upp där. Jag har kanske 3000 glasögon i garaget nu, berättar han.

Den här gången åker han med familjen och under en vecka ska han göra synundersökningar.
– Jag har jobbat med optik i 30 år och detta är ett nytt sätt att jobba med det på.
Han har länge funderat på att göra mer för andra när möjlighet ges. Sedan tidigare är han engagerad i Lions på hemmaplan men resan till Tanzania gjorde att han fick upp ögonen mer för arbetet.
– Det här är ju sådan verksamhet som engagerar och berör. Det var helt galet efter Tanzania. Då kom kunder in och ville prata eller ge en kram, säger han
– Jag tycker om att jobba med människor som behöver det och i Tanzania till exempel kostar ett par glas- ögon en hel månadslön. Med min hjälp kan vi lätta lite på huvudvärken och göra det lättare att läsa i boken.

Publicerad 18 February 2017 06:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag