Elvis till Malmö och Batra till Lund

Elvis Costello åter till Sverige
Vad: Elvis Costello är kanske mest känd för sina tid med The Attractions men Costello har haft samarbeten med musikikoner som Burt Bacharach, Paul McCartney och The Roots – för att nämna några få. I år är dessutom Costello en av de som valts in i Songwriters Hall of Fame. Nu ger han en soloföresällning som firar en musikalisk karriär som sträcker sig över mer än 35 år.
Var: Malmö Live
När: 24 februari, klockan 19.30
David Batra poddcastar
Vad: Nu tar David Batra sin podcast på turné. Tillsammans med Ann Heberlein, Nour El Refai och Anders Jansson bjuder David upp till en timme humor där han kryssar fram mellan åsiktskorridorer och lokaltidningar i sin jakt på de minsta, och mesta nyheterna.
Var: Lunds stadsteater
När: 23 februari, klockan 20

Karl Gerhard på tapeten
Vad: Malmö Operas musikal om Karl Gerhard med Lars Humble i huvudrollen. I musikalen ”Jag blir nog aldrig bjuden dit igen” minns Göthe Ericsson sitt liv med Karl Gerhard medan han sliter med att renskriva den store revykungens dagböcker. Tonsättaren Jan-Erik Sääf och textförfattaren Erik Fägerborn har skapat en faktabaserad fantasi om Göthe Ericsson och Karl Gerhard. I regi av Stina Ancker.
Var: Kävlinge kulturscen
När: 25 februari, klockan 18

Fannys kvartett jazzar
Vad: Musiken är skriven av pianisten och sångerskan Fanny Gunnarsson. Våren 2014 släppte Fanny Gunnarsson Quartet sin debutskiva ”Same Eyes as You” med Jan Lundgren som producent.
Var: Victoriateatern, Malmö
När: 21 februari, klockan 19

Åk skridskor på torget
Vad: Åk gratis skridskor på torget. Ta en tur runt Sjöormen på Stortorget. Det är gratis och öppet för alla med skridskor på fötterna, men ej för ishockey och bandyspel.
Var: Stortorget, Trelleborg
När: Måndag till söndag, klockan 8-22
Livesändning av opera
Vad: Kristine Opolais gör huvudrollen i en ny uppsättning av Rusalka, operan som blev hennes genombrott. Dvoraks sagoopera om den kärlekstörstande sjöjungfrun Rusalka.
Var: Lomma bibliotek
När: 25 februari, klockan 19
Magnus Carlson till Malmö
Vad: Sångaren, text-författaren och låtskrivaren Magnus Carlson fick sitt stora genombrott med indie rockgruppen Weeping Willows redan under 90-talet. Under hösten har han synts i ”Så mycket bättre”. Han har släppt nya soloalbumet ”Den Långa Vägen Hem” och följer upp med en klubbturné.
Var: Kulturbolaget, Malmö
När: 25 februari, klockan 20
Analog film som konst
Vad: Utställning med den italienska konstnären Rosa Barba (född 1972), som arbetar med och undersöker film som medium. Hon bor och verkar idag i Berlin.
Var: Malmö konsthall
När: Måndag till söndag, klockan 11-17
Lyssna till författare
Vad: Hon har skrivit både de spännande böckerna om Svarta rosorna, barn som är med i en motståndsrörelse under andra världskriget, och sorgliga kärleksböcker som Den vita döden. Kom och hör författaren Camilla Lagerqvist berätta om sina böcker och sitt skrivande. Lagerqvist bor i Sandviken och har fyra barn. Hon har en bakgrund som journalist, men jobbar numera som författare och föreläsare.
Var: Lunds stadsbibliotek
När: 22 februari, klockan 11

Foto: Robert Eldrim

Foto: Robert Eldrim

Publicerad 18 February 2017 09:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag