Lokaltidningen får ny chefredaktör

"Det gäller att ta de rätta stegen vid rätt tillfälle"

Av
Mattias Svantesson

Mattias Svantesson

MEDIA. Anders Sjölin, tidigare nyhetschef på Lokaltidningen, har från och med den 8 mars tagit över rollen som ny chefredaktör och ansvarig utgivare för Lokaltidningen. Ett uppdrag som han inte kunde tacka nej till.
– Lokaltidningen är idag Skånes mest lästa gratistidning med 437.000 läsare varje vecka, och det känns otroligt spännande och inspirerande att få vara med om att stärka den positionen ytterligare, säger Anders Sjölin och fortsätter:

– Det här är ju en bransch i förändring, och det gäller att ta de rätta stegen vid rätt tillfälle. Tillsammans med våra medarbetare ser jag fram emot att dra upp riktlinjerna för att vi ska ta oss framåt och utvecklas ytterligare i alla våra olika distributionskanaler. Såväl i print, webb som på sociala medier.
Hur skulle du vilja beskriva dig själv för dem som inte känner dig?
– En 46-åring som bor strax norr om Helsingborg tillsammans med fru och fyra barn. Och med så många barn är det inte direkt ett problem att fylla fritiden med uppdrag om jag säger så. Får jag någon timme över planerar jag gärna nästa resa. Precis som vissa är ”Hemnet-junkies” är jag ”rese-junkie”. Kan ägna otaliga timmar åt nördigt googlande efter obskyra resmål.
Vad gjorde du innan du hamnade på Lokaltidningen?
– Jag drev eget och var säljare inom detaljbranschen i 16 år innan jag 2006 sadlade om till journalist. Men visst finns där ett kommersiellt driv kvar i kroppen. Det måste man ha. Fast idag stillas det drivet av att prestera läsvärd journalistik som genererar läsarsiffror och klick på webben. Jag startade förresten min journalistiska karriär som sportreporter på Helsingborgs Dagblad, men har jobbat på Lokaltidningen sedan 2008.
Claus Krogh, chefredaktör och ansvarig utgivare för Politikens Lokalaviser, som äger Lokaltidningen Sverige, kommenterar utnämningen så här:

– Jag är riktigt glad för att Anders har sagt ja till jobbet som chefredaktör för Lokaltidningen. Anders är en modern chefredaktör som förstår vad det innebär att arbeta i en redaktionell miljö och han har publicistiska ambitioner. Dessutom har Anders en god förståelse för den kommersiella delen av vår verksamhet. De två sakerna gör att jag är övertygad om att Anders tillsammans med resten av kollegorna på Lokaltidningen i Sverige kommer nå stor framgång, säger Claus Krogh.

Publicerad 10 March 2017 08:58

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag