Vinterlund i startblocket

LUND

December är i antågande och den första december tänds granarna runt om i kommunen. En utökad belysning och fler kulturevenmang efter nyår är bland nyheterna. Dock flyttar Pusshållplatsen från stan.

Vinterlund går in på sitt andra år i Lund. Åsa Jensen är projektledare och har jobbat för att få till ett brett utbud mellan den 1 december och 14 februari.

– Det börjar traditionsenligt med tändning av julgranen på Stortorget och all annan belysning, säger hon.

Redan dagen efter, lördagen den 2 december startar den första av tre helgjulmarknader på torget. Teater Sagohuset kommer producera även årets kulturkalender där olika kulturaktörer bjuds in för att stå för de dagliga lucköppningarna.

Julbelysningen kommer i år förlängas från Lilla Fiskaregatan till Mårtenstorget via Skomakaregatan. Pusshållplatsen vid centralen som markerades av en gigantisk mistel förra året, ska i år hänga i Genarp.

– Nytt är Vinterland på torget för de mindre barnen. Med tomtehus och aktiviteter på helgerna med till exempel sagoberättande.

Snöhögen på torget kommer tillbaka i år, det var ett flitigt besökt mål förra året. I övrigt kommer bland annat gymnasieelever delta i en ung företagsamhetsmarknad i Stadshallen den tionde december.

Publicerad 14 November 2017 21:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag