Foto: Mostphotos.com

Insänt: Varning för Parkering på Mårtenstorget!

INSÄNT/LUND. Jag handlade i Lunds Centrum. Var parkerade jag då? Jo naturligtvis på Mårtenstorget, klockan var ju efter 15:00. Så tänkte jag när jag i måndags handlade i Lunds Centrum. Det var längesedan jag parkerade på Mårtenstorget, miljön var lite ny för mig, där stod kraftiga stolpar i rad, parkeringsrutorna fint målade med gott om plats i rutorna och rätt många bilar parkerade. Parkeringsautomaterna kände jag igen, dom hade samma placering som tidigare. Bilen parkerades, biljett inköptes. Efter att jag lagt biljetten i vindrutan och låst bilen begav jag mig på väg till butikerna. En liten bit ifrån min parkerade bil, stod en parkeringsvakt och lappade en annan bil. När jag passerade sade han hej, jag blev lite förvånad över hövligheten, men genmälte med ett hej. Det var ju väldigt vad han var munter tänkte jag.

När jag sen återkom till Mårtenstorget och min parkerade bil, så såg jag att den var lappad med en sådan där gul pappersslinga och vid närmare studie och förvåning fann jag att det var en P-bot, 800 kr. SURT! Detta förstod jag inte. Giltig biljett låg i vindrutan, bilen stod rätt i markerad ruta och den var parkerad efter kl. 15:00. Vad var fel? Detta förstod jag inte! En förbipasserande som såg att jag hade huvudbry, upplyste mig om att numera var det inte tillåtet att parkera på Mårtenstorget förrän efter kl. 17:00. Va nu! det har ju alltid varit tillåtet från 15:00. Torghandeln sluttar 14:00 och det städades raskt till 15:00 då parkeringen öppnade, så har det alltid varit. Varför nu detta tilltag? Förr var inte parkeringsautomaterna öppna förrän efter kl. 15:00!

Om jag skall handla i centrum på eftermiddagarna, var skall jag då parkera och varför inte på torget?

Varför i herrans namn upplyste inte parkeringsvakten som jag gick förbi och som så hurtigt sa hej till mig om att det inte var tillåtet att parkera förrän efter 17:00, han såg mig lägga biljetten i bilen. Är han sadist och bara tyckte det var kul med ännu en bot? Jag är upprörd över hans beteende. Om han nu inte kunde uppmärksamma mig på det misstag jag begick, så kunde han väll åtminstone hållit käft.

Jag skulle gärna vilja ha något svar från parkeringsbolaget om det kanske är förbjudet för p-vakterna att förebygga felparkeringar? Är deras uppgift bara att bötfälla? Jag parkerade min bil enligt biljetten kl. 16:24 och blev bötfälld 16:23 enligt den gula parkeringsanmärkningen och P-biljetten. Jag blev alltså bötfälld innan jag lagt biljetten i vindrutan. Sensation!

Anders Andersson

Publicerad 15 January 2019 10:01