Victor Webeklint tog SM-silver på 50 meter korthållsskytte. Nu siktar han på OS i Rio inom sportskyttet. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Victor Webeklint tog SM-silver på 50 meter korthållsskytte. Nu siktar han på OS i Rio inom sportskyttet. Foto: Andreas Holm/Arkiv

Dramatik avgjorde SM-finalen

Silver för Webeklint som nu siktar på OS i Rio

SKYTTE. Det går bra för Viktor Webeklint just nu. Delad tredjeplats bland Sveriges främsta i liggande skytte, uttagen till landskamp och nybliven SM-silvermedaljör i korthållsskytte.

– Målet är landslaget och OS i Rio 2016. Jag vill ju fortsätta att satsa och tampas med de erfarna skyttarna, säger Viktor Webeklint från Staffanstorp.
22-åringen ställde upp i ställningsskytte (korthållsgevär 50 meter) när SM-veckan i Ystad arrangerades. Viktor, som tävlar för Furulunds skytteförening, fick vara med om en riktigt dramatisk finaltävling.
– Det var nervöst till sista skottet. Pulsen steg, svetten lackade... Det var dramatik hela vägen till sista skottet.
Med två skott kvar var fyra skyttar i delad ledning. Bland andra hade Staffanstorps Berit Olsson skjutit bra resultat från tioendeplats upp till täten. Men inför sista skottet avgjordes det mellan Viktor Webeklint och Eric Wallberg från Arvika. Viktor sköt sju poäng, Eric åtta. Wallberg vann guldet med en poängs marginal.
Staffanstorpsskytten fick ihop 329,3 poäng.

Var det din första SM-medalj som senior?
– Nej, jag har en medalj i sportskytte liggande.
Vad innebär ett SM-silver för dig?
– Det betyder mycket. Skyttet är bland det roligaste jag vet och just ställningsskyttet var något jag växt upp med och håller extra kärt. För att lyckas med mina OS-mål krävs det mycket träning och framgång. Nu får jag chansen att visa vad jag går för när det är landskamp mot Danmark den 17-19 augusti.
– Jag är ju bara 22 år ung och har tiden för mig, säger Viktor Webeklint.

Publicerad 21 August 2012 10:00