Det nya biblioteket redo för invigning

STAFFANSTORP

. Den 20 januari är det dags. Då hålls den formella invigningen av det nya biblioteket i rådhuset.– Det blir tårta och roliga aktiviteter för barnen på torget, säger bibliotekschef Johan Rasmusson.

Av
Lena Karlsson

Det nya biblioteket finns på två plan i rådhuset. På bottenvåningen finns avdelningarna med skön- och facklitteratur och ett tidskriftsrum där det så småningom också ska bli ett fik.

– Men det är inte vi på biblioteket som ska driva det.

På ovanvåningen där det är lite lugnare finns barnavdelningen.

– Här finns möjlighet att flytta hyllorna och ställa upp stolar så att 70 personer kan lyssna på ett föredrag, se teater eller titta på film.

Där kommer också att finnas ett långt bord med stolar där det kan hållas allt från pyssel till språkkafé. Och i den breda ektrappan upp till barnavdelningen finns det ett 50-tal sittplatser. Där kan det hållas föreläsningar och bli filmvisning.

Även om invigningen är planerad kommer det att dröja till hösten innan hela programverksamheten med barn- och vuxenprogram kör igång igen.

– Det tar ett tag innan allt det nya sätter sig. Vi måste testa hur det fungerar med allt i de nya rummen.

Det utesluter inte att det kommer att hända en hel del ändå. Exakt vad vill bibliotekschefen inte avslöja.

– Vi kommer att testa lite olika saker under våren.

"Tar ett tag innan det nya sätter sig"

En annan förändring med det nya biblioteket är att den nu kommer att sitta en bibliotekarie i disken till skillnad från två tidigare. Bredvid har Medborgarkontoret sin disk.

Invigningen sker klockan 11 den 20 januari.

Publicerad 09 January 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag