Staffanstorpsbo toppar Kristdemokraternas regionvalsedel

STAFFANSTORP

. Kristdemokraternas nomineringsgrupp är klar med sina förslag till valsedlar till regionfullmäktige. Staffanstorpspolitikern Magnus Lunderquist toppar listan för Mellankretsen.

Av
Lena Karlsson

– Jag är stolt att tillsammans med övriga toppkandidater få arbeta för att stärka det kristdemokratiska inflytandet i Region Skåne. Det är dags att de äldre på nytt får en röst i Skåne. Fokus ligger på att kapa köer, ge god vård i tid och att bedriva en fungerande primärvård. Det är även dags att öka Region Skånes engagemang för skatten i Uppåkra, säger Magnus Lunderquist i ett pressmeddelande från partiet.

Magnus Lunderquist är 42 år, kommunpolitiker och personalchef. Nomineringskommitténs ordförande Alexander Harrison beskriver valet av kandidat på följande sätt:

– Magnus har en lång och bred kompetens inom kommunalpolitiken i Staffanstorp där han har visat förmågan att se länken mellan region och kommun. Magnus kommer att kunna använda sin kompetens från sitt yrke som personalchef för att hitta lösningar till problemen inom sjukvården, säger Alexander Harrison.

Ordföranden hävdar också att Kristdemokraterna behövs mer än någonsin i skånsk politik.

– Det är dags sätta ett stopp för det välfärdssvek som pågår. Skåne behöver ett välfärdslöfte där köerna till sjukvården kapas, inte skapas. Ett välfärdslöfte där alla känner en trygghet och där barnfamiljerna ges frihet att välja sin vårdenhet, säger Alexander Harrison.

Publicerad 10 January 2018 08:56

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag