Digital anslagstavla införs

STAFFANSTORP.

Från och med årsskiftet ska alla kommuner ha en digital anslagstavla. Det innebär att medborgarna ska ha tillgång till alla handlingar på hemsidan.

Av
Lena Karlsson

Det är den nya kommunallagen som säger att alla svenska kommuner från och med i år måste ha en digital anslagstavla på sin webbplats.

– Den kommer att ersätta den fysiska anslagstavlan som i dag finns till vänster i Rådhusets entré, säger Vesna Casitovski, avdelningschef på kommunens kansli.

Tanken med den digitala anslagtavlan är att alla kommunala handlingar ska vara väl synliga på kommunens hemsida för medborgarna.

– Men för den som inte är van vid datorer kommer det att finnas en skärm vid entrén och personalen på Medborgarkontoret kan hjälpa till.

På den digitala anslagstavlan ska medborgarna kunna hämta och läsa alla viktiga kommunala handlingar som berör kommuninvånarna. Där finns allt från kallelser till fullmäktigesammanträden och anslagsbevis från justerade protokoll till detaljplaner och inbjudan till samråd.

Tiden för överklagan av beslut gäller numera från det datum som protokollen publiceras på hemsidan. Men man har fortfarande 21 dagar på sig.

Publicerad 15 January 2018 15:42

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag