Staffanstorps HK Flickor A gick vidare till USM

STAFFANSTORP.

Det går bra för Flickor A i Staffanstorps handbollsklubb. Så bra att laget nu har tagit sig vidare till det fjärde steget i Ungdoms-SM. Nu siktar det på att komma vidare till finalen.

Av
Lena Karlsson

Det var i helgen den 13 och14 januari som Staffanstorp HK Flickor A, födda -02, spelade steg 3 i USM på hemmaplan i Uppåkrahallen. Det började inte så bra med en förlust mot Lugi med resultatet 9-20.

– Det var tufft. Vi stod upp hårt mot dem, men de vann ändå ordentligt. De blev även etta i gruppen, säger lagledare Niklas Hylén.

Bättre gick det i matchen mot Finspång HK där laget vann med siffrorna 32-17. Även i matchen mot Sollentuna HK vann Staffanstorp, nu med 32–20.

Inför den sista matchen mot Partille IF HK skulle det vinnande laget bli tvåa i gruppen, och därmed kvalificera sig för steg 4. Staffanstorp vann med 25-15.

– Med tanke på att flickorna i vårt lag är ett år yngre än de andra är det ett väldigt bra resultat, säger klubbens ordförande Michael Fogelström.

Ungdoms-SM i handboll är en rikstäckande turnering som spelas i fem steg. För Staffanstorpsklubben återstår nu alltså endast ett steg till finalen.

Men först måste de gå vidare av de sammanlagt 32 lag som kämpar om en plats i finalen den 24 och 25 april. Fem av lagen är från Skåne. Var Staffanstorpsklubben kommer att spela sina matcher avgörs via fri lottning.

– Men vi hoppas på att vi får spela i Stockholm. Det hade varir roligt. Vi har redan spelat i Göteborg några gånger, så det hade varit kul att komma till en annan plats denna gång.

Handbollsspelarna i Staffanstorps HK:s Flickor A tränar tre gånger i veckan. Men föruom att ägna en stor del av sin fritid till handbollen går flera av dem på idrottsakademin på Hagalidskolan där eleverna kan välja mellan fotboll, handboll och innebandy.

– I vår klubb är det fler tjejer än killar som spelar handboll. Det gör att vår klubb bidrar till att det blivit många tjejer i idrottsakademin, säger Michael Fogelström.

Andra sporter som diskuteras är simning, ridning och gymnastik.

Publicerad 18 January 2018 12:30

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag