Unga får testa starta eget: "En jättebra boost"

STAFFANSTORP

. Nu är anmälan till sommarlovsentreprenörerna öppen. Det är sjätte året i rad som unga i Staffanstorp får chansen att lära sig starta eget på lovet.

Av
Lena Karlsson

Möjligheten för unga att testa sina entreprenörsdrömmar under sommaren fanns även innan dess. Men det var under andra former än idag.

– Största skillnaden ligger i det nära samarbetet som utvecklats med det lokala näringslivsbolaget Business Port och resursen vi har bland företagarna i Staffanstorp, säger Monica Smidelik.

Hon är handledare för sommarlovsentreprenörerna.

– Det är guld värt att erfarna företagare ställer sig till förfogande med sina kunskaper, antingen via föredrag, studiebesök eller som mentorer.

I sommar finns det tolv platser. Antalet sökande brukar variera. Förra året var det fler sökande än det fanns plats för.

– Projektet tränar och uppmuntrar ungdomar i att kunna påverka sin situation och ta eget ansvar. Egenskaper som på sikt kan leda till att fler unga vågar starta eget, men också ge dem erfarenheter man har nytta av som som anställd.

Är det många som startar eget sen?

– Varje år har det varit någon som går vidare. Målet är ju att på sikt få fler att våga starta eget. Men man ska inte glömma att det är vägen till målet som många gånger varit en jättebra boost för ungdomarna.

15 maj är sista anmälan.

Publicerad 26 March 2018 00:00