Nytt badhus klubbat

STAFFANSTORP

. Det ska bli ett nytt badhus på Åttans gamla idrottsplats. Det beslutade kommunfullmäktige i enighet den 19 mars. Men hur det kommer att se ut är långt ifrån klart.

Av
Lena Karlsson

Det är Staffanstorps fastigheter AB som får i uppdrag av kommunen att stå för byggandet av badhuset.

– Men detta är i ett jättetidigt skede, så vi kan inte säga så mycket om hur det kommer att bli, säger vd Göran Sturesson.

Först ska en detaljplan för området tas fram av stadsbyggnadskontoret.

– Så vi gör ingenting i dagsläget. Det finns dock en förstudie som ligger till grund för beslutet som beskriver de ramar vi har.

Är ni nöjda med att det blir ett nytt badhus?

– Ja, det behövs verkligen ett nytt badhus. Det gamla Bråhögsbadet är över 50 år gammalt, så det är på tiden att det byggs ett nytt.

Enligt förstudien ska inomhusbassängen vara 25 gånger 25 meter. Dessutom ska det byggas en multibassäng med höj- och sänkbart mellangolv och lyftplan för funktionshindrade. Utomhus ska det finnas en 50-metersbassäng med trampolin och rutschkana.

Innan beslutet om placeringen togs diskuterades flera alternativ. Ett av dem var att bygga ett nytt Bråhögsbadet. Ett annat var Hagalid/Staffansvallen. Men valet föll alltså på Åttans gamla idrottsplats vid ridhuset.

Publicerad 14 April 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag