De prisades på Guldkvällen

STAFFANSTORP.

Under Guldkvällen i Staffanstorp delades flera priser ut. De lyckligt lottade är företagare som arbetar med plantor, motorer och trä.

Av
Lena Karlsson

Ett näringslivspris, årets entreprenör och årets företagare delades ut på Guldkvällen den 13 april. Kvällen är ett sätt för arrangörerna Staffanstorps kommun och Business Port att hylla näringslivet och företagare som stuckit ut.

Årets näringslivspris delas ut av Business Port Staffanstorp. I år går det till Mårten Mårtensson på MIMS Invest och Byggsystem Öresund. I motiveringen kan man bland annat läsa följande:

”Mårten har under många år framgångsrikt drivit näringsverksamhet i Staffanstorps kommun. Under åren har det genererat besökare till Staffanstorp dels via familjeföretaget Skåne-plantor men också som fastighetsutvecklare där han genom sitt engagemang, sin kunskap och sin nyfikenhet har byggt handelscentrum i Staffanstorp. Hit har han lockat både mindre aktörer men också stora nationella koncerner och på så vis skapat många arbetstillfällen i kommunen."

Årets Entreprenör delas ut av Företagsgruppen i Staffanstorp. I år går priset till Anders Celander på Bil & MC.

”Genom ihärdigt arbete och mycket god service har Anders Celander byggt upp en framgångsrik verksamhet som de sista åren har visat upp en imponerande tillväxt. Samtidigt har han på ett förtjänstfullt sätt lagt ned ett stort jobb på att förädla fastigheten i Staffanstorp där verksamheten bedrivs." står det i motiveringen.

Årets företagare delas ut av Företagarna Öresund och går till Mats Arvastsson på Trio-Emballage AB. ”I en tid då det mesta kretsar kring IT och nya molntjänster är det skönt att det finns företagare som behåller kontakten med den fysiska världen och driver en verksamhet till gagn för företag som sysslar med konkreta produkter. I över 30 år har företaget försett andra företag med träemballage som uppfyller höga kvalitetskrav, såväl som den internationella standarden ISPM 15. Med stadig tillväxt, både omsättning och antal anställda, är Trio-Emballage en viktig del av Staffanstorps näringsliv.” lyder motiveringen.

Publicerad 16 April 2018 17:05