Höghus och ny vårdcentral planeras i centrum

STAFFANSTORP.

Ett nytt torg som ska fungera som en entré in till centrum, höghus på mellan fyra och åtta våningar med sammanlagt 300 bostäder och en ny vårdcentral. Det är vad som planeras i kvarteret Södra Stanstad i Staffanstorp.

Av
Lena Karlsson

– Det blir totalt tre nya kvarter. Vi föreslår i planen högst sju våningar på vårdcentralstomten och upp till åtta våningar på tomten närmast Malmövägen i de tre kvarteren. Dels vanliga lägenheter i fler- bostadshus, samtidigt som en viss del ska vara trygghetsbostäder, säger plan- och exploateringschef Karolina Gnosspelius på kommunens hemsida.

Området delades i höstas upp i två detaljplaner. Detta för att kommunen snabbt ville sätta igång arbetet med den nya vårdcentralen. Nuvarande ska stå kvar tills den nya är klar.

Granskningen av den första delen avslutades i början av april. Där ska det byggas upp ett kvarter där dagens gamla busstorg ligger. Där planeras den nya vårdcentral, folktandvård, butiks- och verksamhetslokaler och bostäder ligga.

Till den andra delen av projektet, där vårdcentralen ligger idag, ska en egen detaljplan tas fram under under 2018. Byggherre är Veidekke.

Publicerad 16 April 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag