Staffanstorp får dåliga betyg för äldreomsorgen.

Staffanstorp får dåliga betyg för äldreomsorgen. Foto: mostphotos

Sämst äldremat i landet: "Tillsätt extern expertutredning"

STAFFANSTORP.

Det blev ett bottenbetyg för mat och måltidsmiljö inom särskilt boende i Staffanstorp. – Detta är så allvarligt att det måste tillsättas en extern expertutredning som genomlyser hela äldreomsorgen i Staffanstorps kommun, säger fullmäktigeledamoten Torbjörn Lövendahl (S).

Av
Lena Karlsson

Det är den senaste mätningen av äldreomsorgen i Öppna jämförelser som ger det långt ifrån smickrande betyget för äldreomsorgen år 2017 i Staffanstorp.

Jämförelsen, som görs av Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, gäller särskilt boende och hemtjänst.

I kategorin mat och måltidsmiljö inom särskilt boende kommer Staffanstorp på plats 251 av 251 möjliga. Men det är inte enbart maten som får lågt betyg.

Helhetsbetyget för särskilt boende ger Staffanstorp betyget 197:e plats av 254 möjliga. Bemötande, förtroende och trygghet inom särskilt boende ger plats 206 av 259 möjliga.

Även hemtjänsten får låga betyg. Helhetsbetyget för hemtjänsten är plats 252 av 287 möjliga. I bemötande, förtroende och trygghet i hemtjänsten hamnar kommunen på plats 280 av 288 möjliga.

Personalkontinuitet i hemtjänsten ger Staffanstorp plats 230 av 240 möjliga.

S har lämnat in en motion om ett äldreomsorgslyft till kommunfullmäktige.

Publicerad 17 April 2018 11:50