Företag startar en ungdomsfond för att motverka vandalisering

STAFFANSTORP.

En fond där pengar ska gå till ungdomar. Men bara under förutsättning att företaget inte drabbas av vandalisering. Det är vad Angelica Fastigheter har startat.

Av
Lena Karlsson

Det var efter att de drabbats av vandalisering som idén att skapa en ungdomsfond kom upp. Målet är att inom årets slut ha fått ihop 52 000 kronor. Men hur stor summan blir beror på om företaget drabbas av vandalisering eller inte.

– Det kan bli mindre. Om något av våra objekt drabbas av vandalisering, finansieras nödvändiga reparationer med pengar som finns i fonden, säger företagets vd Johan Erlandsson i ett pressutskick.

Angelica Fastigheter AB var en av de företag och myndigheter i Staffanstorp som under förra året drabbades av oprovocerad skadegörelse. Då företaget göra någonting vill motverka att fler unga dras in i brottslig verksamhet avsätts 1000 kronor i en fond varje vecka. Pengarna från projekt Angelica ska gå till att stödja olika ungdomsverksamheter.

– Ibland kan familjens ekonomi vara ett hinder för att en ungdom skall kunna delta i olika aktiviteter. Då kan fonden användas för att till exempel betala utrustning, instrument eller terminsavgifter, men också för riktade projekt som föreningar gör för ungdomar i kommunen, säger Angelica Fastigheter AB:s ägare Hans Erlandsson.

Pengarna delas ut via Staffanstorps Rotaryklubb.

Publicerad 07 May 2018 00:00