Expansion kan ge tusen nya arbetstillfällen

"Det gick väldigt snabbt och smidigt"

STAFFANSTORP.

Tusen nya jobb. Det kan bli resultatet när bygg- och fastighetskoncernen Kilenkrysset utökar sin verksamhet i Staffanstorp.

Av
Lena Karlsson

Genom en snabb affär som slutfördes den 27 april med Kildare Partners utökar Kilenkrysset sitt fastighetsinnehav i på fastigheten Kronoslätt 1:3.

– Det gick väldigt snabbt och smidigt, och vi är mycket glada över möjligheten att satsa vidare i ett mycket spännande område, säger Jens Persson, koncernchef för Kilenkrysset, i ett pressmeddelande.

"Ett nytt Stockholm Nord"

Fastigheten Kronoslätt 1:3 ligger intill Kilenkryssets befintliga innehav och bildar sammanlagt ett 820 000 kvm stort område. Förvärvet gör Kilenkrysset till en av de största aktörerna i Öresundsregionen.

– Fastigheten ligger helt perfekt för de verksamheter och hyresgäster vi brukar utveckla för. Bland annat ser vi potentialen att skapa ett nytt Stockholm Nord, vår logistikterminal i Rosersberg, säger Jens Persson.

Samarbetet med kommunledningen har inletts. Så även de första diskussionerna med intresserade hyresgäster.

– Vi är mycket spända på att få sätta igång med arbetet. Detta ser vi som en jättemöjlighet, inte bara för Kilenkrysset, utan även för kommunen och deras satsningar på näringsliv och skapandet av arbetstillfällen. Fullt utvecklat innebär satsningen fler än tusen nya arbetstillfällen i Staffanstorp, säger Jens Persson.

Även kommunledningen är nöjd.

– Vi är en mycket expansiv kommun i Öresundsregionen med en väldigt spännande framtid framför oss. Kilenkryssets storsatsning ligger helt rätt i tiden, och vi ser verkligen fram emot ett ömsesidigt samarbete med Kilenkrysset i vår satsning för samhället och näringslivet, säger kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M).

Publicerad 08 May 2018 00:00