Skolan gör sin sista installation

STAFFANSTORP.

I mitten av maj höll skolan sitt sista vernissage. Men än återstår den stora installationen på Torget i Staffanstorp innan den privata skolan som drivs av Norlandia stänger för gott i juni.

Av
Lena Karlsson

Ingen på skolan är glad åt att den ska stängas. Att ha en liten enhet med närhet till förskola skapar en speciell stämning. Men den 13 juni stänger skoldelen för att så småningom ge plats åt 100 barn på förskolan i samma byggnad. Men fram tills dess pågår undervisning och aktiviteter för fullt.

– I år har vi haft det gemensamma temat "teknikrik", säger ateljerista Frida Jönsson som har arbetet på skolan i sex års tid.

Inför Vernissaget har konstnären Judith Scotts textila skulpturer som visades på Malmö konsthall i våras varit en stor inspiration.

– Hon hade Downs syndrom och var döv. Först var hon på institution, men sedan hittade hennes syster ett konstcentra där hon började arbeta med sin konst.

Judith Scott utgick alltid från ett objekt som hon sedan virade in med olika snören eller tygbitar.

"Alla har virat på allt"

Det har också barnen på Stora och lilla Emila gjort. Väl invirat bakom alla tygbitarna finns allt från en cykel och en kaffekokare till en kundvagn. Den senare är en favorit hos de barn som Lokaltidningen pratade med.

– Alla har virat på allt, säger Frida Jönsson.

Det är ett grepp som uppskattats av eleverna som arbetat med det.

– Det var kul att binda med tråd, säger Anton, 6 år.

– Det har varit jättekul. Kudvagnen var roligast, säger Edwin, 7 år.

– Det var roligt när vi jobbade tillsammans och var sams, säger Molly, 9 år.

– Ja, och tillsammans med kompisar, säger Olivia 8 år.

De flesta av eleverna kommer att gå på Balderskolan till hösten.

På torget

Den interaktiva installationen som vänder sig till personer i alla åldrar äger rum på torget den 31 maj mellan klockan 10 och 18.

Publicerad 29 May 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag