Majoritet för tillfälliga boenden

STAFFANSTORP.

Moderaterna i Staffanstorp har beställt en undersökning av opinionsundersökningsföretaget Ipsos. Detta då partiet menar att mediebilden om bostäder till nyanlända är skev.

Av
Lena Karlsson

Enligt pressmeddelandet har det i media ”framstått som att det finns en stor kritik mot kommunens vägval, men Ipsos undersökning visar i stället att cirka sex av tio kommuninvånare föredrar Staffanstorps modell med tillfälliga bostäder.”

Enligt urvalsundersökningens stapeldiagram förespråkar majoriteten, nästan 60 procent, av de drygt 400 svarande tillfälliga boende. 23 procent förespråkar att köpa in bostäder åt nyanlända, medan 18 procent svarar att de inte vet. Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M) är nöjd med resultatet.

– Undersökningen visar precis det som jag trodde, nämligen att den stora majoriteten av Staffanstorpsborna inte vill att kommunen ska köpa in villor eller bostadsrätter för att användas av nyanlända och därmed ge dessa grupper förmåner som andra i samhället inte får, säger han..

Christian Sonesson menar att han har fått mycket förståelse för sin syn på saken från medborgarna.

– Jag vägrar att spekulera med skattepengar och försöker få fram lösningar som inte ger orimliga förmåner för nyanlända. Så länge som jag är kommunstyrelsens ordförande så kommer jag att hålla fast vid min linje, att alltid se till invånarnas och skattebetalarnas bästa, oavsett vad olika opinionsbildare tycker, säger han.

Av de 60 procent som svarat att de vill ha tillfälliga bostäder framgår dock inte hur stor andel som tycker att husvagnar är ett bra alternativ i jämförelse med andra tillfälliga boenden.

Publicerad 31 May 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag