Skolbarn förvandlade saker till textila skulpturer på torget

STAFFANSTORP.

En smörgåsgrill, en trehjuling, en trädgårdsspruta och en dataskärm. Det är några av de saker som förvandlades till textila verk när Stora och Lilla Emilia hade sin sista interaktiva konstinstallation på torget innan skolan slår igen för gott.

Av
Lena Karlsson

– Här har varit full aktivitet hela dagen med hundratals barn, säger Frida Jönsson som till och med skolavslutningen är ateljerista på Stora och Lilla Emilia.

Sju klasser från Balderskolan, där skolbarnen på Stora och Lilla Emilia för övrigt ska börja till hösten, var på plats. Dessutom tre klasser från Anneroskolan och flera förskoleklasser hade sökt sig till torget för att delta i den interaktiva konstinstallationen.

– Vi har också haft en hel del barn som spontant kommit förbi.

Har de textila skulpturerna väckt många reaktioner?

– Ja, och det är ingen som har gått förbi som sagt att de inte gillar det. Ett barn sa att det ser ut som skräp som har förvandlats till konst, säger Frida Jönsson.

"Det är som skräp förvandlat till konst"

Ett av de barn som var på torget när Lokaltidningen var på plats är Elin Wellin.

– Det är jätteroligt för man får vira och vira och lägga på vad man vill, förklarar hon.

Gammelfarmor Kerstin Saletti var också med. Tillsammans med Nea Andersson och mamma Elin virade de i blåsten in en datorskärm.

"Får vira och lägga på vad man vill"

Teknik på teknik - blir inte sig lik är titeln på temat utgår från den amerikanska konstnären Judith Scotts konst vars verk nyligen ställdes ut på Malmö konsthall.

Precis som hon har barnen virat och snurrat in tekniska föremål med hjälp av teknikskrot, garn, sladdar och tygremsor. Resultatet är ett tiotal obestämbara objekt.

Publicerad 01 June 2018 00:00

Lokaltidningen Lunds nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag