"Husvagnslösningen accepterades utan större protester", menar insändarskribenten. Foto: mostphotos

Insänt: Lätt att lova stort

INSÄNT/STAFFANSTORP.

På de liberala valaffischerna finns ett varningstecken för liberalt innehåll. Äntligen ett sanningens budskap – åtminstone då det gäller liberal politik i Staffanstorp.

Av
Lena Persson

oberoende socialliberal

Dagen före julafton kom ett flygblad i vår brevlåda där liberalerna betonade att vi ska kunna ta emot våra nyanlända på ett bättre sätt än vad vi gör även om det kostar lite. Detta är i min mening ett liberalt budskap men vad gjorde man? Husvagnslösningen accepterades utan synbara protester liksom andra ovärdiga lösningar.

Här kan du läsa Liberalernas replik:

Har man aktivt arbetat för att våra ungdomar ska må bättre i och utanför skolan? Är ordningsvakter en bra och prisvärd lösning? Utökat antal förskoletimmar för barn till föräldralediga/arbetslösa var ett löfte men hur röstade man på BUN:s sammanträde i november 2017? Ibland tycks ordförandeposter vara viktigare än barnen.

I april kom ytterligare ett infoblad där man än en gång betonar vikten av ett värdigt mottagande av nyanlända. Men vad blev det av integrationen?

Grundskolan ska vara i toppklass – bra men vilka resurser ges? Lätt att lova stort.

Det är bra att man är självkritisk och varnar för den egna politiken. Det finns dock andra skäl till varningstecken. Hur många av de kandidater som ställer upp i höstens val kommer att sitta mandatperioden ut? Under innevarande period finns endast en minoritet av de invalda kandidaterna kvar i fullmäktige.

Varför lämnar man sin post och även partiet? Finns det kvar samma härskarmentalitet och avsaknad av liberalism som då jag själv valde att lämna partiet?

En röst på liberalerna i vår kommun är nu en osäker röst – inte minst för att det saknas just liberalt tänkande i politiken. Den liberalism som fanns på Bertil Ohlins och Bengt Westerbergs tid tillhör en svunnen epok – den liberalism som gjorde att jag själv en gång valde att engagera mig i partiet.

Ett liberalt parti med liberal politik behövs mer än någonsin och i väntan på dess återkomst finns det andra partier att rösta på.

Publicerad 29 August 2018 00:00