Efter matchen mellan Sverige och England i somras blev den grovt alkoholpåverkade 22-åringen hungrig och tog bilen till MacDonalds.

Efter matchen mellan Sverige och England i somras blev den grovt alkoholpåverkade 22-åringen hungrig och tog bilen till MacDonalds. Foto: mostphotos

Hungrig 22-åring döms för grovt rattfylleri efter bilfärd på morgonkvisten

STAFFANSTORP.

En 22-årig Staffanstorpsbo har dömts för grovt rattfylleri. Detta efter att ha kört bil med alkohol i kroppen till MacDonalds.

Av
Lena Karlsson

Samhällstjänst på 50 timmar. Så lyder den villkorliga domen för den unga Staffanstorpsbon. Det motsvarar en månads fängelse.

Den dömda 22-åringen ska även betala 800 kronor till Brottsofferfonden. Brottet bedöms ha begåtts med uppsåt. 22-åringen har också erkänt brottet.

Det var den 8 juli i år som 22-åringen och några vänner hade tittat på fotbollsmatchen mellan Sverige och England. Efter det bestämde de sig för att ha fest, vilken pågick ganska länge.

Under natten hade 22-åringen, vars föräldrar var bortresta vid tillfället, inte kunnat sova. På morgonkvisten kände han sig hungrig, men eftersom han inte hittade någon mat hemma tog han bilen till MacDonalds.

Under den 2,5 kilometer långa färden mellan hemmet och matkedjan var det ljust ute och det inträffade ingen olycka. Eftersom färden gick lugnt till utan att den dömde mötte några medtrafikanter anser Lunds Tingsrätt att trafikfaran var begränsad.

Därför dömdes 22-åringen inte till fängelse, vilket annars är praxis med den alkoholnivå som han hade i kroppen.

Domen kan överklagas till Hovrätten.

Publicerad 26 October 2018 00:00