En förälder till en elev har anmält Anneroskolan för brist på särskilt stöd.

En förälder till en elev har anmält Anneroskolan för brist på särskilt stöd. Foto: mostphotos

Förälder anmäler skola för brist på stöd

STAFFANSTORP.

En förälder till en elvaårig elev har anmält Anneroskolan till Skolinspektionen. Detta då eleven inte fått tillräckligt med stöd. Nu kräver Skolinspektionen svar från kommunen.

Av
Lena Karlsson

Eleven har sedan skolstarten haft inlärningsproblem och fått särskilt stöd av skolan. Enligt föräldern har detta fungerat under lågstadiet, från ettan till trean.

Men när eleven började mellanstadiet slutade stödet att fungera.

Vid ett utvecklingssamtal i mars 2017 får föräldern veta att barnet, som då går i fyran, inte kommer att få godkänt i de teoretiska ämnena.

Samma uppgift lämnas vid ett utvecklingssamtal i oktober då eleven går i årskurs fem. Skolan meddelar då att ett åtgärdsprogram ska tas fram.

När föräldern i januari 2018 ringer till en lärare för att se vilken hjälp barnet får visar det sig att stödet endast har satts in i ämnet matematik.

Först i årskurs 6 har skolan satt in särskilt stöd i övriga ämnen. Eftersom detta stöd uteblivit i årskurserna 4 och 5 är matematik det enda teoretiska ämne eleven blivit godkänd i.

Efter anmälan, som lämnades in den 12 oktober, har Skolinspektionen begärt ett yttrande från Staffanstorp kommun. Senast den 7 november ska ett svar ha lämnats in.

Publicerad 31 October 2018 00:00