Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson. Foto. Staffanstorps kommun

Liberalernas kritik är bara trams menar Moderaterna

Christian Sonesson (M) menar att arvodet måste höjas i takt med arbetsbördan

STAFFANSTORP. Kommunstyrelsens ordförande, Christian Sonesson avfärdar Liberalernas kritik som trams. Menar att det bara går att tolka texten på ett sätt.

Av
Jon Loman

Liberalerna i Staffanstorp reserverade sig i veckan mot en paragraf i beslutet om hur arvoden ska fördelas i det kommunala arbetet. Skrivelsen från partiet skrädde inte orden och menade att kommunen styrdes under "nepotismliknande och odemokratiska förhållanden".

Kommunstyrelsens ordförande avfärdar kritiken som "trams" och menar att höjningen av arvodet är nödvändig för att kunna genomföra det politiska arbetet under dagens förhållanden.

– I grunden beror det på att kommunerna får mer och mer att göra. Vi får fler och fler uppgifter från staten och då behövs det mer politiska resurser, säger Christian Sonesson.

– Detta handlar ofta om projektanställningar då behovet varierar utefter var i mandatperioden man befinner sig, Christian Sonesson.

En stor del av kritiken från L handlade om en formulering som i beslutet, som han menar lämnar det öppet för enskilda partier att flytta arvodespengar rakt ner i partikassan.

– Det är definieras i rubriken vad pengarna ska gå till. Det går inte att tolka på något annat sätt än att pengarna ska användas till politiska arvoden, säger Christian Sonesson.

Publicerad 30 December 2018 06:00