Förslaget om att privatisera den kommunala hemtjänsten i Staffanstorp ligger nu på is.

Förslaget om att privatisera den kommunala hemtjänsten i Staffanstorp ligger nu på is. Genrefoto: Mostphotos.com

Fråga om privatisering av hemtjänst skjuts på framtiden

STAFFANSTORP.

Förslaget om att privatisera den kommunala hemtjänsten, korttidsvården och växelvården har lagts på is efter fackliga förhandlingar och protester från både personal och kommuninvånare.

Det var i december som ett beslut skulle tas om att privatisera den kommunala hemtjänsten, korttidsvården och växelvården.

– Det fanns en plan på att ta beslut om att privatisera hemtjänst och upphandla korttidsvården och växelvården. Först höll man en facklig förhandling, där personal framförde sina tankar och synpunkter. De ville även ha ett möte med politikerna och det hade dom. Efter det drogs ärendet tillbaka. Så just nu händer ingenting, säger Mårten Mirza, avdelningschef på Planering– och verksamhetsstöd.

Efter de fackliga förhandlingarna begärde personal att få ett möte med politikerna. Där framförde de sina synpunkter. Det överlämnades även protestlista med omkring 500 namn som man samlat in från Staffanstorpsbor, enligt Sydsvenskan.

Med på mötet fanns socialnämndens ordförande Liliana Lindström (M).

– Vi har haft samtal med personalen och efter det utgick ärendet från decembersammanträdet. Personalen ska få vara med och tycka till om det underlag som presenteras för nämnden längre fram, säger Liliana Lindström (M), socialnämndens ordförande.

Vad händer nu?

– Just nu händer ingenting, eftersom ärendet har utgått. Vi måste ta ställning till vissa saker, säger Liliana Lindström.

Publicerad 02 January 2019 06:00