Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson.

Kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson (M). Foto. Staffanstorps kommun

Polisens avslag överklagas: ”Vi ses i rätten”

Ordningsvakter får inte fortsätta

STAFFANSTORP.

Som Lokaltidningen tidigare rapporterat avslog polisen nyligen kommunens ansökan om ett förlängt tillstånd för ordningsvakter i centrum. Nu överklagas beslutet.

Av
Lena Karlsson

Det var fredagen mellan jul och nyår son kommunstyrelsens ordförande Christian Sonesson la ut delegationsbeslutet på sin Facebooksida. ”Vi ses i rätten” skrev han.

Anledningen till polismyndighetens avslag på tillståndsansökan är att den menar att det inte finns något behov av ordningsvakter i Staffanstorp. Som grund för beslutet finns ett underlag från ordningsvakterna om vilka händelser som inträffat under hösten.

– I de svaren vi har fått in ser vi inga anledningar till att fortsätta bevilja ordningsvakter, säger Peter Saarman, gruppchef på Förvaltningsrätten i en tidigare artikel i Lokaltidningen.

Där menar han vidare att beskedet utgår från en nulägesrapport. Om det har uppkommit något nytt kan kommunen göra en ny ansökan.

Staffanstorps kommun får nu istället för ordningsvakter enbart ha väktare. De har endast rätt att vakta byggnader och saker, medan ordningsvakter är underställda polisen och har rätt att omhänderta och avvisa personer.

Publicerad 09 January 2019 00:00