Christian Sonesson har inga planer på att skuta använda husvganar som trasinboende för flyktingar.

Christian Sonesson har inga planer på att skuta använda husvganar som trasinboende för flyktingar. Foto: mostphotos

Fortsätter med husvagnar under 2019: ”Praktiska och billiga”

STAFFANSTORP.

Kommunen kommer att fortsätta med den kritiserade bostadsformen för anvisade flyktingar även i år. Det framgår av ett inlägg som Christian Sonesson (M) gjort på sin Facebooksida.

Av
Lena Karlsson

"Varför skulle vi avveckla husvagnarna, när staten inte har avvecklat sin omdömeslösa migrationspolitik?", skriver han i inlägget.

Där menar han också att husvagnarna ”under 1,5 år fungerat som praktiska och billiga transitboende för män i ensamhushåll. Snittiden att bo där är 3,5 månad.”

I Facebookinlägget länkar han till en artikel i Sydsvenskan där han uttalar sig om användandet av husvagnar som boendeform.

"Husvagnarna fungerar bra"

”Husvagnarna som Staffanstorps kommun använder som boende åt nyanlända fungerar bra” säger han. Där uppger han också att han inte utesluter att fler kan erbjudas boende i husvagn.

Husvagnarna sattes upp på en grusplan utanför tätorten i september 2017. Innan dess hade kommunen vägrat ta emot de flyktingar som enligt bosättningslagen skulle flytta till Staffanstorp. Efter det skickade Migrationsverket anvisade flyktingar direkt till Rådhuset i Staffanstorp.

Publicerad 10 January 2019 00:00